PRZEPISY

Cevapcici w parowarze

Cevapcici w parowarze

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Cevapcici z parowaru może nie wygląda zbyt ładnie,ale jego smak jest nie do odróżnienia od wersji smażonej,a nawet lepszy.Mielone mięsa zawierają w stanie surowym stosunkowo dużo tłuszczu ale przygotowanie ich w takiej formie wyeliminuje o wiele więcej tłu

przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,Wieprzowina,Przepisy do parowaru

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

biała podłużna bułka1sztuka
bułka tarta2łyżki
cebula120gramów
czarny pieprz mielony-
czosnek5ząbków
jajka kurze2sztuki
mleko półtłuste 1,5%100mililitrów
mąka chlebowa pszenna T7502łyżki
oliwa-
sól0
wieprzowe mięso mielone500gramów
ziemniaki500gramów

 

Przepis

1. 

biała podłużna bułka 1 sztuka  wieprzowe mięso mielone 500 gramów  mleko półtłuste 1,5% 100 mililitrów  jajka kurze 2 sztuki  czarny pieprz mielony  sól  czosnek 5 ząbków  cebula 120 gramów  bułka tarta 2 łyżki

Rogala na drobno rozkruszamy, zalewamy mlekiem, na chwilkę odstawiamy. Dodajemy mielone mięso, na drobno nakrojoną cebulę, przeciśnięty czosnek, jajka, sól i pieprz, dobrze rozdrabniamy ręką i wszystkie składniki mieszamy. Według potrzeby dodajemy bułkę tartą.

Rogala na drobno rozkruszamy, zalewamy mlekiem, na...

2. 

oliwa  mąka chlebowa pszenna T750 2 łyżki

Pierwszy (dolny) pojemnik parowaru smarujemy oliwą z oliwek. Z masy formujemy wałeczki, które obtaczamy w mące i układamy w pojemniku parowaru.

Pierwszy (dolny) pojemnik parowaru smarujemy...

3. 

ziemniaki 500 gramów  sól

Czas parzenia nastawiamy na 40 minut, po 20 minutach dodajemy drugi pojemnik parowaru do którego wcześniej włożyliśmy nakrojone ziemniaki, delikatnie osolone, i dalej razem parzymy.

Czas parzenia nastawiamy na 40 minut, po 20...

4. 

Podajemy z musztardą, nakrojoną cebulą, ewentualnie z papryczką chili.

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się