PRZEPISY

Cannelloni z mięsnym farszem

Cannelloni z mięsnym farszem

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Proste przygotowanie dania ze wspaniałej włoskiej kuchni.

przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,twardy ser,twardy ser,przecier pomidorowy,makaron - Cannelloni,Makarony,Kuchnia włoska

Makarony

Kuchnia włoska

Pichcił

Ilość porcji

8

Masa porcji

343 g

Energia porcji

685 kcal

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

bazylia

1

2

łyżeczka

kcal

cebula

150

66

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

1

17

łyżeczka

kcal

czosnek suszony

1

17

łyżeczka

kcal

makaron - Cannelloni

300

1071

gramów

kcal

olej słonecznikowy

30

270

mililitrów

kcal

papryka

75

12

gramów

kcal

przecier pomidorowy

700

477

mililitrów

kcal

sól

2.5

0

łyżeczki

kcal

twardy ser

250

950

gramów

kcal

wieprzowe mięso mielone

1000

2600

gramów

kcal

woda

200

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. Cebulowo - paprykowa baza

olej słonecznikowy 30 mililitrów  cebula 150 gramów  papryka 75 gramów  sól 1.5 łyżeczki

Cebulę obieramy i na drobno kroimy. W głębszej patelni smażymy ją na oleju. Dodajemy na drobno pokrojoną paprykę, sól i chwilkę dusimy.

Cebulę obieramy i na drobno kroimy. W głębszej...

2. Mięso

wieprzowe mięso mielone 1000 gramów  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  twardy ser 150 gramów

Do patelni dodajemy mielone mięso, mielony czarny pieprz i 10 minut mięso smażymy ciągle mieszając. Mieszankę odstawiamy do częściowego ostudzenia, tak aby nas nie piekła gdy ją weźmiemy do rąk. Do ostudzonej mieszanki dodajemy starty ser.

Do patelni dodajemy mielone mięso, mielony czarny...

3. Przygotowanie sosu

przecier pomidorowy 700 mililitrów  woda 200 mililitrów  sól 1 łyżeczka  bazylia 1 łyżeczka  czosnek suszony 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Do gęstego przecieru pomidorowego dodajemy wodę, sól, bazylię, czosnek w proszku i mielony czarny pieprz. Mieszamy.

Do gęstego przecieru pomidorowego dodajemy wodę,...

4. Faszerowanie cannelloni

makaron - Cannelloni 300 gramów

Suche makaronowe rurki - Cannelloni w prosty sposób palcami faszerujemy mięsnym farszem. W jednej ręce trzymamy rurkę tak że palcami zamykamy jedną stronę a drugą ręką palcami wciskamy do niej mięsny farsz.

Suche makaronowe rurki - Cannelloni w prosty...

5. 

Do naczynia żaroodpornego wlewamy jedną trzecią przygotowanego sosu i układamy na nim faszerowane rurki.

Do naczynia żaroodpornego wlewamy jedną trzecią...

6. 

Gdy mamy dno naczynia pokryte, zalewamy zawartość dwiema trzecimi sosu i układamy kolejną warstwę. Wysokość końcowego dania zależy od wielkości użytego naczynia żaroodpornego. Ostatnią częścią sosu zalewamy ostatnią warstwę Cannelloni. Pieczemy na średnim stopniu w piekarniku, 45 - 60 minut, przykryte. Dobrze jest podłożyć pod naczynie większą blachę, ponieważ może się stać, że sok podczas pieczenia częściowo może wyciec.

Gdy mamy dno naczynia pokryte, zalewamy...

7. 

twardy ser 100 gramów

Po 45 minutach posypujemy wierzch dania startym serem i odkryte 5 minut zapiekamy.

Po 45 minutach posypujemy wierzch dania startym...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się