PRZEPISY

Cannelloni z dynią

Cannelloni z dynią

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Makaron rurki Cannelloni wypełniony dyniowym farszem i zapieczony z sosem beszamelowym.

przepis,fotoprzepis,dynia,ser topiony,ser Parmezan,ser Parmezan,mleko półtłuste 1,5%,makaron - Cannelloni,Dania wegetariańskie,Kuchnia włoska

Dania wegetariańskie

Kuchnia włoska

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula150gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
czosnek2ząbki
dynia600gramów
makaron - Cannelloni300gramów
masło30gramów
mleko półtłuste 1,5%500mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750100gramów
nać pietruszki1łyżka
oliwa2łyżki
ser Parmezan100gramów
ser topiony200gramów
sól1łyżeczka
woda300mililitrów

 

Przepis

1. Dynię trzemy

dynia 600 gramów

Dynię oczyszczamy, usuwamy nasionka i strugamy na tarce o grubych oczkach.

Dynię oczyszczamy, usuwamy nasionka i strugamy na...

2. Podsmażamy

cebula 150 gramów  czosnek 2 ząbki  oliwa 2 łyżki  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Cebulę i czosnek obieramy, na drobno kroimy i na patelni na oleju lekko podsmażamy. Dodajemy miąższ z dyni, wszystko razem smażymy 10 minut. Farsz doprawiamy solą i pieprzem.

Cebulę i czosnek obieramy, na drobno kroimy i na...

3. Dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i ser

nać pietruszki 1 łyżka  ser topiony 200 gramów

Do farszu dodajemy drobno nakrajaną natkę pietruszki i ser topiony.

Do farszu dodajemy drobno nakrajaną natkę...

4. Posypujemy parmezanem

ser Parmezan 50 gramów

Posypujemy startym parmezanem. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Dyniowy farsz na chwilkę odkładamy i przygotowujemy sos beszamelowy.

Posypujemy startym parmezanem. Wszystko razem...

5. Beszamelowy sos.

masło 30 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów  mleko półtłuste 1,5% 500 mililitrów  woda 300 mililitrów

W rondelku roztapiamy masło na którym uprażymy mąkę i stopniowo zalewamy mlekiem i wodą. Gotujemy dopóki nie wytworzy nam się kasza. Jak się zrobią grudki, za pomocą sitka je przecedzimy.

W rondelku roztapiamy masło na którym uprażymy...

6. Cannelloni napełniamy dyniowym farszem

makaron - Cannelloni 300 gramów

Połowę beszamelowego sosu wlewamy do żaroodpornego naczynia. Cannelloni napełnimy dyniowym farszem

Połowę beszamelowego sosu wlewamy do...

7. Zapiekamy

ser Parmezan 50 gramów

Pozostałą połowę beszamelu wylewamy na napełnione i do naczynia żaroodpornego ułożone cannelloni. Pieczemy w 200 °C 30 minut. Cannelloni posypujemy startym parmezanem i zapiekamy jeszcze przez 10 minut.

Pozostałą połowę beszamelu wylewamy na...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się