PRZEPISY

Budyniowy deser z bananami bez pieczenia

Budyniowy deser z bananami bez pieczenia

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Coś dla miłośników budyniu! Wypróbujcie ten niepieczony deser z herbatników, biszkoptów, budyniu, bananów, bitej śmietany i twarogu! Nie zapomnijcie! Najlepiej smakuje, gdy jest dobrze schłodzony!

przepis,fotoprzepis,herbatniki pszenne kakaowe,długie biszkopty,banan,Ciasta kremowe,Bez pieczenia

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

banan1kilogram
budyń czekoladowy - proszek37gramów
budyń waniliowy w proszku37gramów
cukier kryształ drobny120gramów
cukier puder100gramów
długie biszkopty28sztuk
herbatniki pszenne kakaowe40sztuk
kakao proszek-
mleko tłuste 3,5%-
mleko tłuste 3,5%1200mililitrów
mąka chlebowa pszenna T75050gramów
twaróg wiejski z grudkami250gramów
śmietana do ubijania (30-33%)500mililitrów

 

Przepis

1. 

mleko tłuste 3,5%  herbatniki pszenne kakaowe 40 sztuk

Herbatniki delikatnie moczymy w mleku i na przemian...

Herbatniki delikatnie moczymy w mleku i na...

2. 

długie biszkopty 28 sztuk

... z delikatnie namoczonymi biszkoptami układamy w wysokiej blaszce.

... z delikatnie namoczonymi biszkoptami układamy...

3. 

mleko tłuste 3,5% 600 mililitrów  cukier kryształ drobny 60 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 25 gramów  budyń waniliowy w proszku 37 gramów

Połowę mleka z cukrem doprowadzamy do wrzenia. W drugiej połowie mieszamy mąkę i budyń w proszku. Wlewamy do wrzącego mleka i gotujemy budyń.

Połowę mleka z cukrem doprowadzamy do wrzenia. W...

4. 

Ugotowany budyń nanosimy na biszkopty (pomiędzy herbatniki).

Ugotowany budyń nanosimy na biszkopty (pomiędzy...

5. 

banan 1 kilogram

Banany obieramy, przekrawamy wzdłuż na połowę i układamy na waniliowym budyniu.

Banany obieramy, przekrawamy wzdłuż na połowę...

6. 

mleko tłuste 3,5% 600 mililitrów  cukier kryształ drobny 60 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 25 gramów  budyń czekoladowy - proszek 37 gramów

Połowę mleka doprowadzamy do wrzenia. W drugiej połowie mieszamy mąkę i budyń w proszku. Wlewamy do wrzącego mleka i gotujemy budyń.

Połowę mleka doprowadzamy do wrzenia. W drugiej...

7. 

Banany zalewamy czekoladowym budyniem. Odstawiamy do ostudzenia.

Banany zalewamy czekoladowym budyniem. Odstawiamy...

8. 

śmietana do ubijania (30-33%) 500 mililitrów  cukier puder 100 gramów  twaróg wiejski z grudkami 250 gramów

Ubijamy śmietanę, dodajemy do niej cukier i twaróg. Do ciasta możemy użyć też tylko samą ubitą śmietanę.

Ubijamy śmietanę, dodajemy do niej cukier i...

9. 

Twarogową śmietanę rozkładamy na cieście.

Twarogową śmietanę rozkładamy na cieście....

10. 

kakao proszek

Na cieście układamy papierowe paseczki w takich samych odstępach. Posypujemy przesianym kakao. Ostrożnym przekładaniem papierowych paseczków...

Na cieście układamy papierowe paseczki w takich...

11. 

...i posypaniem przesianym kakao...

...i posypaniem przesianym kakao......

12. 

...wytwarzamy na cieście ozdobną kratkę.

...wytwarzamy na cieście ozdobną kratkę....

13. 

Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Kroimy na porcje wedle smaku.

Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia....

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się