PRZEPISY

Brzoskwiniowe ciasto

Brzoskwiniowe ciasto

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Ulubione soczyste ciasto, tym razem z brzoskwiniami.

przepis,fotoprzepis,Brzoskwinie,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

24

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

wysoka

 

Składniki

Składniki

Brzoskwinie800gramów
białko jajka8sztuk
cukier puder140gramów
cukier puder0
masło-
mąka luksusowa pszenna T550-
mąka luksusowa pszenna T550140gramów
olej słonecznikowy50mililitrów
proszek do pieczenia12gramów
woda50mililitrów
żółtko jajka8sztuk

 

Przepis

1. 

Brzoskwinie 800 gramów

Brzoskwinie pozbywamy pestek i kroimy na plasterki.

Brzoskwinie pozbywamy pestek i kroimy na...

2. 

żółtko jajka 8 sztuk  cukier puder 140 gramów  woda 50 mililitrów  olej słonecznikowy 50 mililitrów

Żółtka mieszamy z cukrem. Dolewamy i mieszamy najpierw wodę a potem olej.

Żółtka mieszamy z cukrem. Dolewamy i mieszamy...

3. 

białko jajka 8 sztuk  cukier puder

Do białek dodajemy łyżeczkę cukru i ubijamy je na gęstą pianę.

Do białek dodajemy łyżeczkę cukru i ubijamy je...

4. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Większą blachę /42x36cm/ smarujemy masłem i posypujemy mąką.

Większą blachę /42x36cm/ smarujemy masłem i...

5. 

mąka luksusowa pszenna T550 140 gramów  proszek do pieczenia 12 gramów

Do wymieszanych żółtek dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, ...

Do wymieszanych żółtek dodajemy mąkę z...

6. 

... dodajemy pianę ...

... dodajemy pianę ......

7. 

... i wyrabiamy puszyste ciasto.

... i wyrabiamy puszyste ciasto....

8. 

Ciasto wylewamy na przygotowaną blachę, ...

Ciasto wylewamy na przygotowaną blachę, ......

9. 

... na ciasno układamy brzoskwinie ...

... na ciasno układamy brzoskwinie ......

10. 

... i pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 200 stopniach. Pieczemy około 15 minut. Czy jest ciasto upieczone sprawdzimy wbijając wykałaczkę. Wykałaczkę wbijamy do ciasta w po wyciągnięciu musi być sucha, nie lepiąca.

... i pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 200...

11. 

cukier puder

Ostudzone ciasto posypujemy przesianym cukrem pudrem i kroimy na porcje.

Ostudzone ciasto posypujemy przesianym cukrem...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się