Bryndzowe spaghetti
Przepis na spaghetti z bryndzą, chrupiącą marchewką, cebulką i kolendrą.
przepis,fotoprzepis,makaron - spaghetti,bryndza,Makarony,Kuchnia słowacka
Makarony
Kuchnia słowacka
Składniki
Składniki
biały jogurt | 200 | gramów | |
bryndza | 200 | gramów | |
cebula | 200 | gramów | |
kolendra | 2 | łyżki | |
makaron - spaghetti | 250 | gramów | |
marchew | 200 | gramów | |
olej rzepakowy | 200 | mililitrów | |
sól | ¼ | łyżeczki | |
woda | 2 | litry |
Przepis
3.
Marchewkę wyławiamy sitkiem i odstawiamy by ściekł olej na serwetkę.
5.
... i smażymy na oleju, który użyliśmy do smażenia marchewki.
7.
makaron - spaghetti 250 gramów • woda 2 litry
Spaghetti gotujemy (według wskazówek na opakowaniu) w osolonej wrzącej wodzie około 5 minut.
8.
Ugotowane spaghetti odcedzamy i opłukujemy zimną wodą, by zatrzymać gotowanie.
9.
bryndza 200 gramów • biały jogurt 200 gramów
Bryndzę rozkruszamy palcami do jogurtu i razem dobrze mieszamy na kremową konsystencję.
10.
kolendra 2 łyżki
Spaghetti podajemy polane bryndzowym kremem, ozdobione chrupiącymi smażonymi warzywami i posypujemy świeżą kolendrą.
Smacznego!