Bryndzowe nadziewane kanapeczki
Wyśmienita przekąska oraz przystawka na uroczystość i święta. Podajemy z ulubioną sałatką, do szwedzkiego stołu i konsumujemy sztućcami.
przepis,fotoprzepis,Weka,świeże liście szpinaku,bryndza,Słone przekąski,Wielkanoc,Sezonowe przepisy
Słone przekąski
Składniki
Składniki
Weka | 400 | gramów | |
bryndza | 500 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
kwaśna śmietana (10% tłuszczu) | 100 | gramów | |
masło | 100 | gramów | |
papryka czerwona kapia świeża | 100 | gramów | |
sól | ½ | łyżeczki | |
świeże liście szpinaku | 60 | gramów |
Przepis
3.
Szpinak dodajemy do rozdrobnionego środka weki i mieszamy.
5.
...i dodajemy do nadzienia.
6.
masło 100 gramów • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • sól ½ łyżeczki
Masło mieszamy z pieprzem i solą.
8.
...i dobrze mieszamy.
9.
Do bryndzy dodajemy środek z weki z warzywami.
10.
Kanapki z weki kładziemy po częściach na siebie, wkładamy nadzienie i ugniatamy je.
11.
Nadzianą wekę łączymy,...
12.
...zawijamy w folię i wkładamy na 24 godziny do lodówki.
13.
Przed podawaniem kroimy według nakrojonych kromek.
Smacznego!