PRZEPISY

Brownie tort z owocami

Brownie tort z owocami

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Fantastycznie dobry czekoladowy tort z nadzieniem z mascarpone i drobnymi owocami. Zdecydowanie warto go wypróbować!

przepis,fotoprzepis,kakao proszek,kakao proszek,śmietana do ubijania (30-33%),mascarpone,ogrodowe i leśne owoce (mieszanka drobnych owoców),Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

12

Masa porcji

165 g

Energia porcji

576 kcal

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

biała czekolada

70

378

gramów

kcal

cukier kryształ

160

644

gramów

kcal

cukier puder

120

466

gramów

kcal

czekolada 70%

200

1120

gramów

kcal

jajka kurze

4

352

sztuki

kcal

kakao proszek

6

184

łyżek

kcal

kakao proszek

30

92

gramów

kcal

mascarpone

250

968

gramów

kcal

masło

180

1322

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

40

20

mililitrów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

140

486

gramów

kcal

ogrodowe i leśne owoce (mieszanka drobnych owoców)

250

100

gramów

kcal

proszek do pieczenia

1

4

łyżeczka

kcal

sól

½

0

łyżeczki

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

250

778

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

czekolada 70% 100 gramów

W wodnej kąpieli rozpuszczamy czekoladę.

W wodnej kąpieli rozpuszczamy czekoladę....

2. 

masło 90 gramów  cukier kryształ 80 gramów

Dodajemy masło i cukier.

Dodajemy masło i cukier....

3. 

mąka chlebowa pszenna T750 70 gramów  proszek do pieczenia ½ łyżeczki  sól ¼ łyżeczki  kakao proszek 3 łyżki

W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, kakaem i solą.

W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia,...

4. 

jajka kurze 2 sztuki

Do rozpuszczonej letniej czekolady z masłem dodajemy jajka i stopniowo dodajemy sypką mieszankę.

Do rozpuszczonej letniej czekolady z masłem...

5. 

mleko półtłuste 1,5% 20 mililitrów

Dodajemy mleko i porządnie mieszamy.

Dodajemy mleko i porządnie mieszamy....

6. 

Ciasto wylewamy do tortowej formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.

Ciasto wylewamy do tortowej formy wyłożonej...

7. 

czekolada 70% 100 gramów  masło 90 gramów  cukier kryształ 80 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 70 gramów  proszek do pieczenia ½ łyżeczki  sól ¼ łyżeczki  kakao proszek 3 łyżki  jajka kurze 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 20 mililitrów

Cały proces ponownie powtarzamy i przygotowujemy sobie drugi korpus.

Cały proces ponownie powtarzamy i przygotowujemy...

8. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  cukier puder 120 gramów  kakao proszek 30 gramów

Krem przygotowujemy poprzez ubicie śmietany do ubijania, dodając kakao i cukier. Mieszamy.

Krem przygotowujemy poprzez ubicie śmietany do...

9. 

mascarpone 250 gramów

Do kremu dodajemy mascarpone i krótko ubijamy.

Do kremu dodajemy mascarpone i krótko ubijamy....

10. 

ogrodowe i leśne owoce (mieszanka drobnych owoców) 250 gramów

Na ostudzony korpus smarujemy część kremu i układamy drobne owoce.

Na ostudzony korpus smarujemy część kremu i...

11. 

Przykrywamy drugim korpusem i rozsmarowujemy, również po bokach, resztą kremu.

Przykrywamy drugim korpusem i rozsmarowujemy,...

12. 

biała czekolada 70 gramów

Tort możemy ozdobić drobnymi owocami lub na drobno startą białą czekoladą.

Tort możemy ozdobić drobnymi owocami lub na...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się