Brownie tort z owocami

Fantastycznie dobry czekoladowy tort z nadzieniem z mascarpone i drobnymi owocami. Zdecydowanie warto go wypróbować!
przepis,fotoprzepis,kakao proszek,kakao proszek,śmietana do ubijania (30-33%),mascarpone,ogrodowe i leśne owoce (mieszanka drobnych owoców),Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Pichcił
Ilość porcji
12
Masa porcji
165 g
Energia porcji
576 kcal
Czas przygotowania
1 h. 20 min.
Trudność
średnia
Kategorie
Ciasta kremowe ›Składniki
Składniki
biała czekolada | 70 378 | gramów kcal | |
cukier kryształ | 160 644 | gramów kcal | |
cukier puder | 120 466 | gramów kcal | |
czekolada 70% | 200 1120 | gramów kcal | |
jajka kurze | 4 352 | sztuki kcal | |
kakao proszek | 6 184 | łyżek kcal | |
kakao proszek | 30 92 | gramów kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramów kcal | |
masło | 180 1322 | gramów kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 40 20 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 140 486 | gramów kcal | |
ogrodowe i leśne owoce (mieszanka drobnych owoców) | 250 100 | gramów kcal | |
proszek do pieczenia | 1 4 | łyżeczka kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 778 | mililitrów kcal |
Przepis


3.
mąka chlebowa pszenna T750 70 gramów • proszek do pieczenia ½ łyżeczki • sól ¼ łyżeczki • kakao proszek 3 łyżki
W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, kakaem i solą.

4.
jajka kurze 2 sztuki
Do rozpuszczonej letniej czekolady z masłem dodajemy jajka i stopniowo dodajemy sypką mieszankę.


6.
Ciasto wylewamy do tortowej formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.

7.
czekolada 70% 100 gramów • masło 90 gramów • cukier kryształ 80 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 70 gramów • proszek do pieczenia ½ łyżeczki • sól ¼ łyżeczki • kakao proszek 3 łyżki • jajka kurze 2 sztuki • mleko półtłuste 1,5% 20 mililitrów
Cały proces ponownie powtarzamy i przygotowujemy sobie drugi korpus.

8.
śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów • cukier puder 120 gramów • kakao proszek 30 gramów
Krem przygotowujemy poprzez ubicie śmietany do ubijania, dodając kakao i cukier. Mieszamy.


10.
ogrodowe i leśne owoce (mieszanka drobnych owoców) 250 gramów
Na ostudzony korpus smarujemy część kremu i układamy drobne owoce.

11.
Przykrywamy drugim korpusem i rozsmarowujemy, również po bokach, resztą kremu.

12.
biała czekolada 70 gramów
Tort możemy ozdobić drobnymi owocami lub na drobno startą białą czekoladą.

Smacznego!