Biszkoptowe salami z orzechami i kokosem
Nie pieczony, słodki świąteczny smakołyk.
przepis,fotoprzepis,biszkopty,orzechy włoskie,wiórki kokosowe,Ciasteczka,Boże Narodzenie,Bez pieczenia
Ciasteczka
Kategorie
Ciasteczka › Boże Narodzenie › Bez pieczenia › Bożonarodzeniowe desery bez pieczenia › Bożonarodzeniowe pieczywo › Sezon - Orzechy ›
Składniki
Składniki
biszkopty | 100 | gramów | |
cukier puder | 100 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
kakao proszek | 25 | gramów | |
masło | 120 | gramów | |
masło | - | ||
orzechy włoskie | 80 | gramów | |
wiórki kokosowe | - |
Przepis
2.
jajka kurze 1 sztuka • cukier puder 100 gramów • kakao proszek 25 gramów
Jajko mieszamy z cukrem i kakaem.
3.
masło 120 gramów
W garnku rozpuszczamy masło, dolewamy przygotowaną jajeczną mieszankę. Podgotowujemy.
4.
Dodajemy orzechy ...
5.
... i biszkopty.
6.
Gorącą masę przekładamy na folię aluminiową wysmarowaną masłem. Formujemy na kształt walca o średnicy około 6 cm.
7.
Walec przekładamy na folię spożywczą, obtaczamy w kokosie, zapakowujemy i odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce.
8.
Stężone salami rozpakowujemy i kroimy na plasterki.
9.
Przechowujemy w chłodnym miejscu.
Smacznego!