Biszkoptowe kakaowe ciasto
Proste biszkoptowe ciasto z wodą. Ilość na blachę o rozmiarach około 35x45cm.
przepis,fotoprzepis,żółtko jajka,cukier puder,białko jajka,mąka luksusowa pszenna T550,Nieuwzględnione słodkie przepisy
Nieuwzględnione słodkie przepisy
Kategorie
Nieuwzględnione słodkie przepisy ›
Składniki
Składniki
białko jajka | 6 | sztuk | |
cukier puder | 80 | gramów | |
kakao proszek | 2 | łyżki | |
masło | - | ||
mąka luksusowa pszenna T550 | 80 | gramów | |
mąka luksusowa pszenna T550 | - | ||
proszek do pieczenia | 1 | łyżeczka | |
sól | 1 | szczypta | |
woda | 20 | mililitrów | |
żółtko jajka | 6 | sztuk |
Przepis
4.
mąka luksusowa pszenna T550 80 gramów • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Do ciasta na przemian dodajemy pianę z białek i mąkę z proszkiem do pieczenia.
5.
masło • mąka luksusowa pszenna T550
Ciasto wylewamy na blachę wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku, w temperaturze 180°C 12-15 minut.
Smacznego!