PRZEPISY

Bananowo-budyniowy strudel z migdałami

Bananowo-budyniowy strudel z migdałami

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Soczyste ciasto z chłodnego rolowanego ciasta francuskiego, słodkiego czekoladowego budyniu, bananów i chrupiących migdałów. Dla jeszcze szybszego przygotowania możecie użyć gotowy już budyń, do którego dodacie już tylko migdały.

przepis,fotoprzepis,banan,migdały,budyń waniliowy w proszku,Strudle

Strudle

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

wysoka

Kategorie

Strudle  

 

Składniki

Składniki

banan300gramów
budyń waniliowy w proszku37gramów
ciasto francuskie275gramów
cukier kryształ50gramów
cukier puder-
czekolada do gotowania50gramów
jajka kurze1sztuka
migdały60gramów
mleko półtłuste 1,5%400mililitrów

 

Przepis

1. 

migdały 60 gramów

Migdały siekamy w kuchennym elektrycznym siekaczu.

Migdały siekamy w kuchennym elektrycznym...

2. 

mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów  cukier kryształ 50 gramów  czekolada do gotowania 50 gramów

W garnku podgrzewamy mleko z cukrem i rozpuszczamy w nim czekoladę.

W garnku podgrzewamy mleko z cukrem i rozpuszczamy...

3. 

mleko półtłuste 1,5% 100 mililitrów  budyń waniliowy w proszku 37 gramów

W mleku mieszamy budyń, ...

W mleku mieszamy budyń, ......

4. 

... wlewamy do gorącego czekoladowego mleka i gotujemy. Odstawiamy z ognia, ...

... wlewamy do gorącego czekoladowego mleka i...

5. 

... dodajemy migdały (część odstawiamy na bok na posypanie) i budyń odstawiamy do ostudzenia.

... dodajemy migdały (część odstawiamy na bok...

6. 

ciasto francuskie 275 gramów  banan 300 gramów

Zrolowane ciasto francuskie rozwijamy na papierze. Po szerokości przekrawamy na połowę. Na cieście układamy grubsze kółeczka bananów i ciasta do połowy nacinamy.

Zrolowane ciasto francuskie rozwijamy na papierze....

7. 

jajka kurze 1 sztuka

Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem.

Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem....

8. 

Na banany warstwujemy budyń.

Na banany warstwujemy budyń....

9. 

Nacięte brzegi cista przekładamy przez budyń. Papier przecinamy na połowę i z jego pomocą ...

Nacięte brzegi cista przekładamy przez budyń....

10. 

... przenosimy strudle na blachę. Smarujemy roztrzepanym jajkiem ...

... przenosimy strudle na blachę. Smarujemy...

11. 

... i posypujemy migdałami.

... i posypujemy migdałami....

12. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 200 °C.

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 200 °C....

13. 

cukier puder

Upieczone ciasto posypujemy przesianym cukrem pudrem i po całkowitym ostudzeniu kroimy.

Upieczone ciasto posypujemy przesianym cukrem...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się