Bananowe ryżowe ciasto

Szybkie ryżowe ciasto z niepodgotowanego ryżu z minimalną zawartością tłuszczu.
przepis,fotoprzepis,ryż okrągłoziarnisty,banan,mleko półtłuste 1,5%,Słodkie dania,Bezglutenowe
Słodkie dania
Składniki
Składniki
banan | 250 238 | gramów kcal | |
cukier kryształ | 125 503 | gramów kcal | |
jajka kurze | 3 264 | sztuki kcal | |
masło | 0 ?? | kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 800 384 | mililitrów kcal | |
rodzynki | 100 284 | gramów kcal | |
ryż okrągłoziarnisty | 250 863 | gramów kcal |
Przepis
1.
ryż okrągłoziarnisty 250 gramów
Ryż przepłukujemy na sitku pod bieżącą wodą, zostawiamy do odcieczenia.



4.
banan 250 gramów • cukier kryształ 125 gramów
Do miski kroimy obrane banany, dosypujemy cukier ...

5.
mleko półtłuste 1,5% 800 mililitrów • jajka kurze 3 sztuki
... dolewamy mleko, dodajemy jajka i dobrze miksujemy blenderem.

6.
Zalewą zalewamy ryż.

7.
Przygotowane ciasto przykrywamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-30 minut. Ciasto wyciągamy i mieszamy. Ponownie przykrywamy i zapiekamy kolejnych 20 minut. Na koniec ciasto odkrywamy i dopiekamy jeszcze 10 minut.

8.
Po ostudzeniu kroimy i podajemy z owocami z kompotu.

Smacznego!