Bananowe kremowe ciasto z twarogiem

Fantastyczny delikatny twarogowy krem na ulubionych bananach i kakaowym biszkopcie, prawdziwe mniam :)
przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,śmietana do ubijania (30-33%),banan,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Kategorie
Ciasta kremowe ›Składniki
Składniki
banan | 500 475 | gramów kcal | |
białko jajka | 3 51 | sztuki kcal | |
budyń waniliowy w proszku | 37 132 | gramów kcal | |
cukier puder | 120 466 | gramów kcal | |
czekolada | 50 257 | gramów kcal | |
kakao proszek | 10 31 | gramów kcal | |
masło | 90 661 | gramów kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 300 144 | mililitrów kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 40 143 | gramów kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 1 54 | łyżka kcal | |
proszek do pieczenia | ½ 2 | łyżeczki kcal | |
twaróg mielony | 250 298 | gramów kcal | |
woda | 10 0 | mililitrów kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 125 389 | mililitrów kcal | |
żółtko jajka | 3 171 | sztuki kcal |
Przepis



4.
mąka luksusowa pszenna T550 40 gramów • proszek do pieczenia ½ łyżeczki
Do ciasta na przemian dodajemy pianę z białek i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

5.
masło 10 gramów • mąka luksusowa pszenna T550 1 łyżka
Ciasto wylewamy na blachę (18x27 cm) natłuszczoną masłem i posypaną mąką.

6.
Pieczemy 12 minut-y w temperaturze 180 °C.

7.
mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów • cukier puder 80 gramów • budyń waniliowy w proszku 37 gramów • masło 80 gramów
Z mleka, cukru i budyniu waniliowego w proszku gotujemy gęsty budyń. Do letniego dodajemy masło. Odstawiamy do wystudzenia.

8.
twaróg mielony 250 gramów • śmietana do ubijania (30-33%) 125 mililitrów
Do budyniowej podstawy dodajemy twaróg i ubitą śmietanę.


10.
Warstwami nakładamy krem i wytwarzamy w nim rysy. Odkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny do stężenia.


Smacznego!