PRZEPISY

Bananowe kremowe ciasto z twarogiem

Bananowe kremowe ciasto z twarogiem

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Fantastyczny delikatny twarogowy krem na ulubionych bananach i kakaowym biszkopcie, prawdziwe mniam :)

przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,śmietana do ubijania (30-33%),banan,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

12

Masa porcji

142 g

Energia porcji

273 kcal

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

banan

500

475

gramów

kcal

białko jajka

3

51

sztuki

kcal

budyń waniliowy w proszku

37

132

gramów

kcal

cukier puder

120

466

gramów

kcal

czekolada

50

257

gramów

kcal

kakao proszek

10

31

gramów

kcal

masło

90

661

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

300

144

mililitrów

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

40

143

gramów

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

1

54

łyżka

kcal

proszek do pieczenia

½

2

łyżeczki

kcal

twaróg mielony

250

298

gramów

kcal

woda

10

0

mililitrów

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

125

389

mililitrów

kcal

żółtko jajka

3

171

sztuki

kcal

 

Przepis

1. 

żółtko jajka 3 sztuki  cukier puder 40 gramów

Żółtka i cukier ubijamy na pianę.

Żółtka i cukier ubijamy na pianę....

2. 

kakao proszek 10 gramów  woda 10 mililitrów

Dodajemy kakao i wodę.

Dodajemy kakao i wodę....

3. 

białko jajka 3 sztuki

Z białek ubijamy gęstą pianę.

Z białek ubijamy gęstą pianę....

4. 

mąka luksusowa pszenna T550 40 gramów  proszek do pieczenia ½ łyżeczki

Do ciasta na przemian dodajemy pianę z białek i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Do ciasta na przemian dodajemy pianę z białek i...

5. 

masło 10 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 1 łyżka

Ciasto wylewamy na blachę (18x27 cm) natłuszczoną masłem i posypaną mąką.

Ciasto wylewamy na blachę (18x27 cm)...

6. 

Pieczemy 12 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 12 minut-y w temperaturze 180 °C....

7. 

mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów  cukier puder 80 gramów  budyń waniliowy w proszku 37 gramów  masło 80 gramów

Z mleka, cukru i budyniu waniliowego w proszku gotujemy gęsty budyń. Do letniego dodajemy masło. Odstawiamy do wystudzenia.

Z mleka, cukru i budyniu waniliowego w proszku...

8. 

twaróg mielony 250 gramów  śmietana do ubijania (30-33%) 125 mililitrów

Do budyniowej podstawy dodajemy twaróg i ubitą śmietanę.

Do budyniowej podstawy dodajemy twaróg i ubitą...

9. 

banan 500 gramów

Banany obieramy, przekrawamy na połowę i układamy na biszkoptowym cieście.

Banany obieramy, przekrawamy na połowę i...

10. 

Warstwami nakładamy krem i wytwarzamy w nim rysy. Odkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny do stężenia.

Warstwami nakładamy krem i wytwarzamy w nim rysy....

11. 

czekolada 50 gramów

Kroimy, ozdabiamy roztopioną czekoladą i możemy podawać.

Kroimy, ozdabiamy roztopioną czekoladą i możemy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się