PRZEPISY

Bagietka nadziewana bryndzą

Bagietka nadziewana bryndzą

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Smaczne imprezowe kółeczka bagietki.

przepis,fotoprzepis,bagietka pełnoziarnista,bryndza,Słone przekąski

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

bagietka pełnoziarnista140gramów
bryndza200gramów
cebula20gramów
kminek mielony¼łyżeczki
masło40gramów
papryka konserwowa odmiany kapia50gramów

 

Przepis

1. 

bagietka pełnoziarnista 140 gramów

Z grubszej mniejszej bagietki odkrawamy końce. Ostrożnie wyciągamy środek.

Z grubszej mniejszej bagietki odkrawamy końce....

2. Nadzienie do jednej około 16 cm części bagietki

cebula 20 gramów  masło 40 gramów  kminek mielony ¼ łyżeczki

Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Dodajemy do niej miękkie masło i kminek. Mieszamy.

Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Dodajemy do...

3. 

bryndza 200 gramów

Dodajemy bryndzę ....

Dodajemy bryndzę .......

4. 

papryka konserwowa odmiany kapia 50 gramów

... i na drobno pokrojoną paprykę.

... i na drobno pokrojoną paprykę....

5. 

Bagietkę nadziewamy i zapakowujemy do foli aluminiowej. Wkładamy do lodówki na 24 godziny.

Bagietkę nadziewamy i zapakowujemy do foli...

6. 

Przed podaniem kroimy na około 8-10mm kółeczka.

Przed podaniem kroimy na około 8-10mm kółeczka....

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się