PRZEPISY

Awokadowa piana

Awokadowa piana

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Delikatny słodki awokadowy krem z kakaem podawany w misce z ciasta francuskiego.

przepis,fotoprzepis,awokado,miękki twaróg,kakao proszek,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

awokado1sztuka
ciasto francuskie250gramów
cukier puder3łyżki
kakao proszek2łyżki
miękki twaróg250gramów

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 250 gramów

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na grubość 4 mm. Rozkrawamy je na kwadraty 15 x 15 cm i wkładamy do mniejszych misek.

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na grubość 4...

2. 

Środek ciasta mamy podczas pieczenia obciążony szklanką, aby nie napęczniało i wytworzyło miejsce do nadziewania kremu.

Środek ciasta mamy podczas pieczenia obciążony...

3. 

Pieczemy 13 - 18 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 13 - 18 minut-y w temperaturze 180 °C....

4. 

awokado 1 sztuka  miękki twaróg 250 gramów

Dojrzałe awokado miksujemy z twarogiem.

Dojrzałe awokado miksujemy z twarogiem....

5. 

kakao proszek 2 łyżki  cukier puder 3 łyżki

Dodajemy kakao w proszku i cukier. Miksujemy na gładko.

Dodajemy kakao w proszku i cukier. Miksujemy na...

6. 

Kremem napełniamy upieczone miski i ozdabiamy sezonowymi owocami, ewentualnie listkami mięty.

Kremem napełniamy upieczone miski i ozdabiamy...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się