PRZEPISY

Argentyński zając z groszkiem i kukurydzą

Argentyński zając z groszkiem i kukurydzą

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Udka ciemnego zająca argentyńskiego są sprzedawane już wstępnie przygotowane, obłożone boczkiem. Można je przygotować tak jak jest to podane na opakowaniu artykułu, lub można danie wzbogacić o kolejne smaczne składniki.

przepis,fotoprzepis,argentyński zając - uda,czerwone wytrawne wino,groszek mrożony,mrożona kukurydza,Zajęcze i królicze mięso

Zajęcze i królicze mięso

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

argentyński zając - uda

4

??

sztuki

kcal

cukier kryształ

1

61

łyżka

kcal

czarny pieprz mielony

1

17

łyżeczka

kcal

czerwone wytrawne wino

250

205

kcal

groszek mrożony

300

231

gramów

kcal

masło

50

367

gramów

kcal

mrożona kukurydza

300

264

gramów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

0

??

kcal

olej słonecznikowy

0

??

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

woda

0

??

kcal

 

Przepis

1. 

argentyński zając - uda 4 sztuki  mąka chlebowa pszenna T750  olej słonecznikowy  czerwone wytrawne wino 250 ML  cukier kryształ 1 łyżka  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony 1 łyżeczka

Udka rozmrażamy, następnie obtaczamy je w mące i intensywnie podsmażamy na oleju. Wkładamy je do piekarnika, polewamy czerwonym winem, dodajemy cukier, sól oraz pieprz. Na udka układamy plasterki boczku które były dołączone do zakupionego mięsa. Piekarnik zamykamy i pieczemy około godziny. Co każdy kwadrans piekarnik otwieramy i polewamy zająca sosem z wypieku, według potrzeby dolewamy wino i odrobinę wody. Miękkie mięso odkrywamy i w wyższej temperaturze dopiekamy na chrupiąco.

Udka rozmrażamy, następnie obtaczamy je w mące...

2. 

masło 50 gramów  groszek mrożony 300 gramów  mrożona kukurydza 300 gramów  woda

Na patelni roztapiamy masło i dodajemy groszek z kukurydzą. Solimy i dusimy na miękko. Według potrzeby dolewamy trochę wody.

Na patelni roztapiamy masło i dodajemy groszek z...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się