Ananasowe naleśniki Piña colada

I klasyczne naleśniki można urozmaicić egzotycznym smakiem.
przepis,fotoprzepis,ananas,mąka chlebowa pszenna T750,syrop kokosowy,Naleśniki
Naleśniki
Pichcił
Ilość porcji
15
Masa porcji
114 g
Energia porcji
190 kcal
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska
Kategorie
Naleśniki ›Składniki
Składniki
ananas | 500 210 | gramów kcal | |
cukier puder | 1 39 | łyżka kcal | |
cukier trzcinowy | 50 198 | gramów kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | ½ 240 | litra kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 400 1388 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 30 270 | mililitrów kcal | |
syrop kokosowy | 1 319 | decylitr kcal | |
sól | ¼ 0 | łyżeczki kcal |
Przepis
1.
ananas 500 gramów • mleko półtłuste 1,5% ½ litra • jajka kurze 2 sztuki • mąka chlebowa pszenna T750 400 gramów • syrop kokosowy 1 decylitr • sól ¼ łyżeczki • cukier puder 1 łyżka
Pokrojonego ananasa, mleko, jajka, cukier, syrop kokosowy i sól miksujemy. Podczas miksowania stopniowo dodajemy mąkę, dopóki ciasto nie uzyska gęściejszej konsystencji. Masa powinna mieć taką gęstość, aby po usmażeniu naleśnik nie rozrywał się. Jeśli podczas obracania naleśnik rozrywa się, do ciasta należy jeszcze dodać mąki.

2.
olej słonecznikowy 30 mililitrów
Na rozgrzaną patelnię wlewamy ciasto i rozprowadzamy je na całej powierzchni. Gdy ciasto zbrązowieje na spodzie i po brzegach, dolewamy odrobinę oleju (na brzegu), aby naleśnik odkleił się od dna. Po chwili obracamy i smażymy na drugiej stronie na złotobrązowy kolor.


Smacznego!