Ananasowe naleśniki Piña colada
I klasyczne naleśniki można urozmaicić egzotycznym smakiem.
przepis,fotoprzepis,ananas,mąka chlebowa pszenna T750,syrop kokosowy,Naleśniki
Naleśniki
Kategorie
Naleśniki ›
Składniki
Składniki
ananas | 500 | gramów | |
cukier puder | 1 | łyżka | |
cukier trzcinowy | - | ||
jajka kurze | 2 | sztuki | |
mleko półtłuste 1,5% | ½ | litra | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 400 | gramów | |
olej słonecznikowy | - | ||
syrop kokosowy | 1 | decylitr | |
sól | ¼ | łyżeczki |
Przepis
1.
ananas 500 gramów • mleko półtłuste 1,5% ½ litra • jajka kurze 2 sztuki • mąka chlebowa pszenna T750 400 gramów • syrop kokosowy 1 decylitr • sól ¼ łyżeczki • cukier puder 1 łyżka
Pokrojonego ananasa, mleko, jajka, cukier, syrop kokosowy i sól miksujemy. Podczas miksowania stopniowo dodajemy mąkę, dopóki ciasto nie uzyska gęściejszej konsystencji. Masa powinna mieć taką gęstość, aby po usmażeniu naleśnik nie rozrywał się. Jeśli podczas obracania naleśnik rozrywa się, do ciasta należy jeszcze dodać mąki.
2.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy ciasto i rozprowadzamy je na całej powierzchni. Gdy ciasto zbrązowieje na spodzie i po brzegach, dolewamy odrobinę oleju (na brzegu), aby naleśnik odkleił się od dna. Po chwili obracamy i smażymy na drugiej stronie na złotobrązowy kolor.
Smacznego!