ActiFry piersi z kurczaka w szlafroczku z boczku

ActiFry przepis na przygotowanie soczystych piersi z kurczaka w boczkowym szlafroczku.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,boczek z Orawy,Kurczak,Przepisy dla ActiFry 2 w 1,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Kurczak
Pichcił
Ilość porcji
2
Masa porcji
212 g
Energia porcji
548 kcal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
boczek z Orawy | 80 472 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
czosnek suszony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
kminek mielony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
olej słonecznikowy | 2 270 | łyżki kcal | |
piersi z kurczaka | 300 330 | gramów kcal | |
przyprawa warzywna | 1 0 | łyżeczka kcal | |
suszona bazalia | ½ 7 | łyżeczki kcal |
Przepis
1.
piersi z kurczaka 300 gramów
Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kotleciki (około 7x4cm) i solimy je.

2.
olej słonecznikowy 2 łyżki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • kminek mielony ¼ łyżeczki • przyprawa warzywna 1 łyżeczka • suszona bazalia ½ łyżeczki • czosnek suszony ¼ łyżeczki
Przygotowujemy marynatę poprzez zmieszanie oleju, pieprzu, kminku, przyprawy warzywnej (wegeta), suszonej bazylii i suszonego czosnku.

3.
Piersi z kurczaka smarujemy marynatą i odstawiamy do lodówki na około godzinę.


5.
Przygotowane mięso rozkładamy na wierzchu grilla Actifry - płyty. Actifry zamykamy, wybieramy program 2w1, program KURCZAK i grillujemy 10 minut.

Smacznego!