ActiFry paprykowo - imbirowa panga
Proste przygotowanie ulubionej ryby i pieczonych ziemniaków w ActiFry 2w1 frytkownicy.
przepis,fotoprzepis,mrożona panga,imbir mielony,mielona czerwona papryka,Ryby,Przepisy dla ActiFry 2 w 1,Bezlaktozowe
Ryby
Składniki
Składniki
imbir mielony | ½ | łyżeczki | |
mielona czerwona papryka | 1 | łyżeczka | |
mrożona panga | 750 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 3 | łyżki | |
oliwa | 1 | łyżka | |
oliwa | - | ||
sól | 1 | łyżeczka | |
ziemniaki | 1200 | gramów |
Przepis
1.
ziemniaki 1200 gramów • oliwa 1 łyżka • sól ½ łyżeczki
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy i wkładamy do garnka ActiFry frytkownicy. Dodajemy łyżkę oleju i sól. Włączamy pieczenie na czas 35 minut.
2.
mrożona panga 750 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 3 łyżki • sól ½ łyżeczki • imbir mielony ½ łyżeczki • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka
Pangę rozmrażamy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i osuszamy. Mąkę mieszamy z solą, suszonym imbirem i mieloną papryką.
3.
Pojedyncze porcje ryby panierujemy w przygotowanej mącznej mieszance.
5.
Patelnię po upłynięciu czasu pieczenia ziemniaków kładziemy nad ziemniaki. Włączamy program 2w1 Ryba, nastawiamy czas 10 minut i ryby pieczemy.
Smacznego!