ActiFry marynowany łosoś
ActiFry przepis na grillowanego łososia w czosnkowo-limonkowej marynacie z grillowanymi koktajlowymi pomidorami.
przepis,fotoprzepis,filet z łososia,Ryby,Przepisy dla ActiFry 2 w 1,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Ryby
Składniki
Składniki
bazylia | ¼ | łyżeczki | |
czarny pieprz mielony | 1 | szczypta | |
czosnek | 1 | ząbek | |
filet z łososia | 400 | gramów | |
olej słonecznikowy | 1 | łyżka | |
pomidory koktajlowe | 10 | sztuk | |
sok z limonki | 1 | łyżka | |
sól | ¼ | łyżeczki |
Przepis
1. Marynata
olej słonecznikowy 1 łyżka • czosnek 1 ząbek • sok z limonki 1 łyżka • bazylia ¼ łyżeczki • czarny pieprz mielony 1 szczypta • sól ¼ łyżeczki
W misce mieszamy olej, przeciśnięty czosnek, sok z limonki, suszoną bazylię, czarny pieprz i sól.
2.
filet z łososia 400 gramów
Umytego i osuszonego łososia kroimy, ze wszystkich stron smarujemy marynatą i odkładamy do lodówki na około godzinę.
3. wierzchnia część - płyta
pomidory koktajlowe 10 sztuk
Marynowanego łososia równomiernie rozkładamy na wierzchnią część - płytę ActiFry i klikamy trzy razy guzik 2w1 program RYBY, nastawiamy czas na 8 minut i włączamy guzikiem Start. Po 8 minutach dodajemy pomidory koktajlowe i grillujemy kolejne dwie minuty.
Smacznego!