ActiFry hermelin z orzechami
Doskonały nadziewany ser zawinięty w boczek i przygotowany w ActiFry frytkownicy. Podajemy z frytkami przygotowanymi również w tym prostym kuchennym pomocniku.
przepis,fotoprzepis,sól,orzechy włoskie,ser hermelin,Dania wegetariańskie,Przepisy dla ActiFry 2 w 1,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Dania wegetariańskie
Kategorie
Dania wegetariańskie › Przepisy dla ActiFry 2 w 1 › Bezglutenowe › Sezonowe przepisy › Sezon - Orzechy ›
Składniki
Składniki
boczek przerośnięty | 150 | gramów | |
czosnek | 3 | ząbki | |
oliwa | 4 | łyżki | |
orzechy włoskie | 100 | gramów | |
ser hermelin | 5 | sztuk | |
sól | ½ | łyżeczki | |
ziemniaki | 1200 | gramów |
Przepis
1.
ziemniaki 1200 gramów • oliwa 1 łyżka • sól ½ łyżeczki
Ziemniaki obieramy, myjemy, osuszamy i kroimy na frytki. Wkładamy je do actifry garnka (pojemnika), dodajemy troszkę oleju, sól i włączamy pieczenie na 40 minut.
2.
orzechy włoskie 100 gramów • czosnek 3 ząbki • oliwa 3 łyżki
W kuchennym siekaczu rozkruszamy orzechy i czosnek. Do rozkruszonych orzechów dodajemy oliwę z oliwek i mieszamy masę, którą się ciężko rozsmarowuje.
3.
ser hermelin 5 sztuk • boczek przerośnięty 150 gramów
Sery przekrawamy na połowę i równomiernie na nie rozdzielamy orzechową masę. Przerośnięty boczek kroimy na cienkie plasterki.
4.
Hermeliny owijamy w boczek a boczek przewiązujemy nitką.
5.
Przygotowane sery wkładamy do actifry patelni (płyty). Patelnię kładziemy nad frytki, włączamy program 2w1 Kurczak i czas 3 - 4 minuty. Nadziewane sery zapiekamy. Przed podawaniem usuwamy z nich nicie.
Smacznego!