ActiFry Grillowane pstrągi z rozmarynem
ActiFry przepis na delikatne i smaczne pstrągi na ziołowym maśle. Jako dodatek wybraliśmy po prostu ziemniaki z natką pietruszki.
przepis,fotoprzepis,pstrąg,Ryby,Przepisy dla ActiFry 2 w 1,Bezglutenowe
Ryby
Składniki
Składniki
czosnek | 2 | ząbki | |
masło | 30 | gramów | |
nać pietruszki | - | ||
olej słonecznikowy | ½ | łyżeczki | |
przyprawa warzywna | - | ||
pstrąg | 2 | sztuki | |
rozmaryn | 1 | łyżeczka | |
sok z cytryny | - | ||
sól | - | ||
ziemniaki | 500 | gramów |
Przepis
2.
masło 30 gramów • czosnek 2 ząbki • rozmaryn 1 łyżeczka
W międzyczasie gdy się ziemniaki gotują przygotowujemy sobie ziołowe masło do posmarowania. Miękkie masło mieszamy z przeciśniętym czosnkiem i na drobno posiekanym rozmarynem.
3.
pstrąg 2 sztuki • sól • sok z cytryny
Pstrągi myjemy, osuszamy, solimy z wierzchu i w wewnątrz. Skrapiamy sokiem z cytryny.
4.
Pstrągi smarujemy doprawionym masłem w wewnątrz i po wierzchu.
5. Dolna część - pojemnik
nać pietruszki • olej słonecznikowy ½ łyżeczki • przyprawa warzywna
Do dolnej części wsypujemy podgotowane ziemniaki, dodajemy sól warzywną (wegeta itp.), pokrojoną natkę pietruszki, 1/2 ActiFry łyżki oleju i wkładamy do ActiFry .
6. Górna część - płyta
Przygotowane pstrągi kładziemy na płytę.
7.
Ziemniaki z pstrągami grillujemy przez 15 minut wciskając guziczek 2in1 3x i nastawieniem czasu na 15 minut wciśnięciem guziczka +. Zaczynamy grillowanie.
Smacznego!